Zavarovalnica Triglav
 

 

Jadralno letenje

Motorno letenje

Starodobniki

 

Motorna sekcija

Prvi zapisi motornega letenja segajo v leto 1903 ko sta brata Orville in Wilbur Wright uspešno opravila prvi polet z letalom, ki ga je gnal motorni pogon. Uspešen let jima je omogočil nov patent tro osnega krmilja, s katerim sta lahko uspešno upravljala letalo. Njihovo navdušenje in entuziazem je prisotno tudi v nas in z izvajanjem športnega letenja in aviacijske dejavnosti na letališču skrbimo za razvoj športnega letenja v Postojni in širši regiji. Občutke letenja nudimo tudi širši javnosti v sodelovanju z LipicanAer, ki nudi panoramske lete s potniškim letalom Cessna 172.

V Aeroklubu Postojna imamo na razpolago klubsko letalo Citabria American Champion 7GCBC letnik 2008 namenjeno aerovleki, turnim letom. Poleg športnega letenja, izvajamo tudi protipožarni nadzor, ki je bistvenega pomena za učinkovito in dovolj hiro ukrpanje ob izbruhih požarov.

V Aeroklubu je prisotnih tudi nekaj oldtimer letal in športna osebna letala, nekaj je tudi takih, ki so namenjena športnemu akrobatskemu letenju.

 

Zadnje s foruma

mikepapa / 8th April 2019

Navigacijski plan in preračun težišča

....................

mihakos / 15th March 2019

Re: Varnost letenja

....................

mikepapa / 12th March 2019

Re: Varnost letenja

....................

mikepapa / 12th March 2019

Re: Spomini Draga Gabriela

....................