JADRALNA LETALA NAD POSTOJNO

Člani AEROKLUBA Postojna smo tudi letos organizirali vikend tekmovanje jadralnih pilotov Slovenije v počastitev prihajajočega praznika in ga poimenovali » VSTALA PRIMORSKA 2021 ». Letalski vikend v Postojni je od letošnjega leta tudi zaključna postaja VIKEND LIGE Slovenije v jadralnem letenju. Pred zaključkom so se piloti pomerili na letališčih v Lescah, Ptuju, Celju in  Novem mestu.

 Že nekaj let  so različni klubi in centri  po Sloveniji organizirali vikend letenje, ki je sčasoma postalo tekmovanje. Po dogovarjanju in pravilih letenja se je tako letos prvič rodila VIKEND LIGA, ki je zainteresirala mnoge pilote, da so pokazali svoje sposobnosti na različnih koncih Slovenije.

Postojnski piloti smo odmevno organizirali zaključek sezone, ki je bilo obenem tudi druženje mlajših in starejših tekmovalcev.

Najboljši posameznik je bil  BORIS ŽORŽ –  ALC Lesce sledila sta mu NIK ŠALEJ in MIHA PEPERKO iz AK CELJE. Od domačih pilotov se je MATIJA ŽNIDARŠIČ uvrstil na 4. mesto in MIHA PREMRL na 11. mesto.

https://www.soaringspot.com/de/vstala-primorska-in-jadralno-letenje-2021-postojna-2021/results/mixed

ab