Simulator jadralnega letenja

V Aeroklubu Postojna smo se z namenom promocije jadralnega letanja mladim, odločili, da izdelamo simulator jadralnega letenja. Ker smo omejeni s sredstvi, smo dejansko le tega izdelali iz rabljenih premičnin (stare kamp prikolice in poškodovanega dela trupa letala Janus) in vanj vložili svoj čas in znanje. Projekt gre počasi h koncu in bo pripravljen za prve promocije z namenom pridobivanja novih učencev po tehničnih šolah v jeseni, ter na razpolago članstvu v zimskih mesecih za učenje uporabe naprednih letalskih inštrumentov v jadralnem letenju. Le te je doniralo slovensko podjetje LXNAV in sicer model LX9070, ki realno deluje v povezavi z letenjem v simulatorju CondorSim.


Podjetju LXNAV se zato še enkrat prav posebej zahvaljujemo!
Kot rečeno bo treba na otvoritev še nekoliko počakati, potrebno bo še nekaj testiranja s strani prostovoljne razvojne ekipe, preden se preda v splošno uporabo, si pa vseeno že sedaj zaslužijo pohvale Primož G. za brušenje barvanje, varjenje, kitanje, izdelavo nosilcev, Boris M. za transport trupa iz S Nemčije, Maks S. za napeljavo in zmrzovanje pozimi in motiviranje motivatorja, ko je šlo vse narobe, Walter za izdelavo panelke, vezanje josticka in gridov, Luka Ž. za barvanje panelke, Miha P. ,Boštjan R. Matija Ž. za dajanje trupa notr, ven. in nasvete, Igorju za izdelavo interjerja, Leon P. za ideacijo nalepk, Luka A. za finiširanje, design, izdelavo, lepljenje nalepk, ter organizatorju Sandiju K. za vztrajnost in motiviranje, organizacijo ter UOAKP za infrastrukturo, posluh, prostore, kjer smo lahko delo opravili in prostor za simulator.

Skratka še enkrat hvala vsem za izjemno ekipno delo, ki se nam bo povrnilo v marsikateri urici virtualnega letenja, da bomo lažje premostili zimsko abstinenco po letenju, ohranjanje tekmovalne in preletaške kondicije in upamo pri navduševanju ter šolanju jadralnega letenja novih mladih pilotov.

Dodaj odgovor